arrow_drop_up

Sanningen om klädkoden på kryssningarna

Kostym och skor i trettio graders värme på ett hav söderut

Du kanske har hört att man måste ha kläder som skulle platsa på Golden Globe-galan för att alls passa in på en kryssning? Nåväl, det är, som mycket annat, en överdriven myt. Du behöver alltså inte ge dig ut och desperat köpa en helt ny garderob om du väljer att semestra på något av våra fartyg. För faktum är att du inte behöver tänka på kläderna. Överhuvudtaget. Du kan ha shorts och linne hela dagen, under hela vistelsen om du vill. 

/upload/virtual_balcony_dress_code_800x450.jpg

Det ska nämnas att det finns olika klädkoder ombord på Royal Caribbean, men det står dig fritt att välja om du vill gå till dessa ställen. Klädkoder gäller främst om du ska äta middag på vissa restauranger. När vi säger klädkod räcker det långt med klänning eller snygga byxor och skjorta eller blus. På båtarna finns även bufféer och många andra mindre formella matställen och där behöver du inte bry dig om någon klädkod överhuvudtaget. Det är helt upp till dig. 

/upload/RCI_Allure_Stateroom_1600x900.jpg

Klä dig som du vill
Skulle du vilja snygga till dig lite extra vid något tillfälle? Då får du såklart göra det, och du kommer knappast att vara ensam. Vi tycker om att se bra ut på semestern och klär oss gärna i en fin sommarklänning, snygga byxor och blus eller skjorta. Om du vill känna dig extra tjusig kan du till och med hyra en smoking ombord.

/upload/RCI_Allure_Solarium_Hispanic_1600x900-1.jpg

En helt vanlig semester 
Alla måltider kan avnjutas i shorts, t-shirt, sandaler eller vad du nu föredrar. Det är bara vid middagen på vissa restauranger som detta inte godtas. Du behöver därför inte gå med inklämda tår och svettiga strumpbyxor om du inte vill. Även om den uppfriskande havsbrisen och luftkonditioneringen troligtvis ändå skulle hjälpa. 


Ett litet tips! Packa en liten väska med det du behöver ha under de första timmarna ombord. Vi transporterar ditt bagage till din hytt och det kan ta en stund. Exempelvis badkläder, en bra bok och viktiga mediciner.

     

Packa bara ner det du brukar ta med dig på vilken annan semester som helst. Vi sköter resten. Vi kallar det för Cruisekontroll. 

Phones (<768px) xs Tablets (≥768px) sm Desktops (≥992px) md Desktops (≥1200px) lg

På grund av ett tekniskt fel i vårt bokningssystem kan det förekomma fel prisangivelser för singelbokningar. Vid eventuell bokning gäller det pris som anges på den bokningsbekräftelse du mottar på e-post efter genomförd bokning. Vi beklagar detta och arbetar på att åtgärda problemet. Kontakta vår kundservice för korrekta priser på telefon 0200 88 01 55 (måndag-fredag kl. 09.00-17.00)